У Києві відзначили 85-річчя Леопольда Ященка

Джерело: cun.org.ua

5 червня 2013 року в Будинку культури заводу “Арсенал” відбувся урочистий вечір до 85-ліття з Дня народження легендарного керівника хору “Гомін” Леопольда Івановича Ященка.

Коли ювіляр увійшов, гості в переповненій залі зустріли його стоячи й аплодуючи.

Урочисте дійство розпочалось виступом хору “Гомін” та ансамблю “Криниця” під керівництвом пана Леопольда. Фрагмент відеозапису пісні “Золотистий туман” з цього концерту:

Після “Криниці” й “Гомону” гості почали вітати ювіляра. Своєю піснею привітав Леопольда Ященка народний артист України Олександр Василенко. Також ювіляра вітали: від Департаменту культури КМДА Галина Степаненко, від Спілки офіцерів України голова Євген Лупаков, від КНУ ім. Т. Шевченка дівочий хор “Роксоланія”, від об’єднаного “Руху” заступник голови Володимир Шовкошитний, а також ветерани й колишні учасники хору “Гомін”, земляки ювіляра з Чернігівського земляцтва та багато творчих колективів, які потішили глядачів своїми виступами.

Дружина Леопольда Ященка Лідія Орел закликала присутніх стати на захист Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові, який захопили “регіонали” і перетворюють духовний осередок українства на шароварну бізнес-структуру.

Від імені Голови Конгресу Українських Націоналістів Степана Брацюня та всього членства партії привітав легендарного керівника хору “Гомін” заступник голови КУН Юрій Шепетюк. Він наголосив, що без хору “Гомін” та його незмінного керівника важко уявити заходи національно-патріотичних сил столиці, пісні хору надихають патріотів на боротьбу за Україну. Юрій Шепетюк зачитав привітання ювіляру від Конгресу і подарував книгу “Слава Стецько. Славна донька українського народу”. Теплі слова панові Леопольду сказала від Київської міської організації Конгресу Ірина Соколовська.

Дійство закінчилось спільним виконанням славня для ювіляра “Многая літа”, який стоячи виконали гості урочистого вечора разом із хором “Гомін”.
 

Світлини: cun.org.ua