День пісень “Співаймо разом!” – пам’яті Леопольда Ященка

У неділю, 11 червня 2017 року з 15:00 в Музеї Івана Гончара відбудеться новітній захід, що з часом має стати у Києві традиційним: День пісень “Співаймо разом!”

Запрошуємо всіх охочих громадян поспівати гуртом загальновідомі українські пісні – шедеври української та світової музичної культури.

Запрошуємо до участі також хорові колективи, згодні під час свого виступу на сцені орієнтуватися не на слухача, а на учасника: виконувати пісні з повторами, повним текстом – і без сценічних обробок, несподіваних пауз та інструментальних перегр.

Орієнтуємося на девіз “Співаймо разом!” – адже наша пісня щонайкраще об’єднує людей!

День пісень присвячуємо пам’яті Леопольда Івановича Ященка [1928–2016] – фольклориста, композитора, засновника й багаторічного керівника київського Етнографічного хору “Гомін”, фольклорних ансамблів “Криниця” та “Козаки”. Понад сорок літ Леопольд Ященко та очолювані ним колективи успішно працювали на ідею збереження народного побутового співу на теренах великого міста, навчаючи дорослих людей і молодь співати – не для сцени, а для себе.

Організовувані Ященком співочі концерти до великих державних свят – Дня Незалежності, Дня Конституції та Дня Києва – завжди відбувалися під девізом “Співаймо разом!” А для повсякденного навчання була започаткована окрема форма роботи – недільні співи для всіх охочих.

Нині хор “Гомін” та ансамбль “Криниця” продовжують справу, започатковану засновником і вчителем, і запрошують громаду до участі в народному святі української пісні та побутового співу, яке відбудеться на подвір’ї (за негоди – у приміщенні) Національного центру народної культури “Музей Івана Гончара”.

Добірка текстів і нот хрестоматійних українських пісень »

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Ласкаво просимо!