Вічна пам’ять Тарасові Ященку

Композитор, піаніст, патріот України і палкий шанувальник народної пісні… Гомінчани добре пам’ятають Тараса Ященка в 1990-і роки – з прапором на мітингах; зосередженим і натхненним під час репетицій та концертів, коли він акомпанував “Криниці” до творів свого батька.

Згодом Тарас поїхав вчитися й працювати до Німеччини, але ніколи не поривав зв’язку з Україною. Творивши в різних музичних жанрах, завжди і всюди пропагував українську пісню. Зокрема, мав величезне коло спілкування в соцмережах і постійно розповсюджував пісні “Гомону”, знаходячи їм нових шанувальників у європейських мистецьких колах.

Народна пісня й музика були для нього особливим джерелом творчої наснаги. Так, наприклад, на хвилі замилування піснями Буковини була написана “Українська рапсодія”, яку композитор присвятив батькам – Лідії Орел та Леопольдові Ященку.

Українська рапсодія “На берегах Черемоша” для фортепіано (PDF, mp3) – автор і виконавець Тарас ЯЩЕНКО:

На жаль, багатьом намірам і задумам Тараса не судилося здійснитися. 16 березня 2017 року трагічний випадок урвав його життя – син пішов слідом за батьком творити небесну музику. Залишивши нам своє натхнення – і добру пам’ять. Вічну пам’ять…